Skutskärs IF Bandyklubb

Referat: KS Bandy - Skutskärs IF Bandyklubb

Matchreferat KS Bandy - Skutskär 2022-02-13

Det vill sig inte för tjejerna KS bandy.

När matchen startade syntes det inte att båda lagen hade en match i benen från igår. Matchen startade i ett högt tempo och det var KS som var det spelförande laget. KS kom i anfall efter anfall men Skutskär backade hem och gjorde det trångt runt straffområdet. Efter 13 minuter så fick Skutskär ett frislag på högerkanten som de lyfte in i staffområdet och Vilma Uhlin håller sig framme och slår in 1-0 till Skutskär. KS fortsätter dock att hålla uppe tempot och föra spelet och skapar även några chanser men bollen vill inte in. Efter 22 minuter så brytet Skutskär ett KS uppspel och Ida Sundell frispelar Ekaterina Gomziakova som kan göra 2-0 till Skutskär. I 31:a minuten har KS en hörna som man skjuter utanför direkt efter kastar Skutskärs målvakt Almira Podkorytova ett riktigt långt utkast som når fram till Edit Ljung som blir hel fri och enkelt han runda Hanna Liw och göra 3-0. Resultatet stod sig till halvlek, ett resultat som inte alls kände rättvist där KS ägt spelet men Skutskär var effektiva och satte dom få chanser dom skapade.
Andra halvlek började på liknande sätt som den första där KS förde spelet men Skutskär backade hem och spelade tufft, på gränsen till fult men domarna tillät väldigt mycket slag vilket gynnade Skutskär. Efter 53 minuter så åker Josefin Andersson på en riktigt ful tackling av Kajsa Ericsson som får sätta sig på botbänken 10 minuter. 3-0 stod sig ända till den 71:a minuten då Skutskär gjorde 4-0 på en hörna genom Natalia Alferova. KS fortsatte att föra spelet och skapad chanser men Skutskär spelade smart efter sin förmåga och backade hem och satsade på långbollar och långa utkast. De fortsatte även att försvara sig på gränsen med vad som är tillåtet och fick på så sätt stopp på KS anfallsförsök.
Men trots KS spelövertag var det Skutskär som gjorde 5-0 när Ida Sundell fick på en kanonträff upp i nättaket. Mot slutet av matchen forcerade KS mer och mer och till slut fick Wilda Ejderfalk på ett riktigt bra skott när hon fick tid på sig att ladda utanför straffområdet och kunde till slut spräcka nollan och reducera till 1-5 efter 86 minuter. Kort där efter reducerade KS ytterligare en gång när Wilda Ejderfalk kunde trycka in sin egen retur fram till 2-5. KS fortsatte att trycka på och skapade en straff när Linn Svensson blev neddragen. Straffen slogs av Evelina Sköld men gick tyvärr utanför.
Slutsiffrorna blev alltså seger för Skutskär med 2-5 ett resultat som inte speglar matchbilden men Skutskär spelade smart och utnyttjade sina chanser. Dock tycker jag domarna tillät lite för mycket vilket gynnade Skutskär som på så sätt kunde stoppa KS anfall. KS tjejerna gör det bra och visar på mer och mer kombinationer i anfallsspelet men bollen vill inte in. Mot en motståndare som bara backar hem skulle man kanske behöva variera sitt anfallsspel med lite lyft eller långbollar för att slippa anfalla mot ett uppställt försvar varje gång.